Міноборони України: російський офіцер підірвався на міні на Донбасі

На Донбасі підірвався на мінно-вибуховому пристрої офіцер окупаційних військ Російської Федерації
Міноборони України: російський офіцер підірвався на міні на Донбасі
Фото: mvs.gov.ua
29 Вересня 2020, 17:50
читать на русском

27 вересня в результаті підриву на міні дістав важке поранення з втратою частини нижньої кінцівки один з недавно прибулих під час ротації російських офіцерів, повідомляє пресслужба Міністерства оборони України.

Вибуховий пристрій, який став причиною загибелі офіцера РФ було встановлено бойовиками. Повідомляється, що він отримав важке поранення і втратив частину нижньої кінцівки.

Окупанти встановлювали нові та поновлювали існуючі мінно-вибухові загородження, у тому числі поблизу приватних осель місцевого населення, з використанням протипіхотних мін ОЗМ-72 і ПОМ-2. При цьому, противник продовжує втрачати особовий склад внаслідок підривів на власних мінно-вибухових пристроях, - зазначили у МОУ.

Читайте також

За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, командування оперативного угруповання російсько-окупаційних продовжує використовувати режим припинення вогню для нарощування інженерного обладнання передових позицій майже по всій лінії розмежування. Минулого тижня найбільш інтенсивні заходи зі спорудження окопів і бліндажів противник здійснював на Новоайдарському, Сєверодонецькому, Курахівському, Торезькому та Маріупольському напрямках.

Нагадаємо, за минулу добу, 28 вересня, бойовики російсько-окупаційних військ 5 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі.

У ранковий час доби неподалік населеного пункту Старогнатівка противник відкривав вогонь зі стрілецької зброї, а у вечірній час – зі станкового протитанкового гранатомета. Поблизу Авдіївки ворог провокував наших військових зі стрілецької зброї та великокаліберного кулемета, - йдеться у повідомленні.

27 вересня у Луганській області у зоні ООС троє українських військових підірвалися на невідомому вибуховому пристрої, вони з травмами потрапили до лікарні.