Міноборони Великої Британії заперечило обстріл свого корабля у Криму

По есмінцю не стріляли ні з води, ні з повітря, стверджують у відомстві
Головне
Міноборони Великої Британії заперечило обстріл свого корабля у Криму
Британський есмінець HMS Defender (Фото: вікіпедія)
23 Червня 2021, 15:51
читать на русском

Міністерство оборони Великобританії заявило, що британський есмінець HMS Defender пройшов через територіальні води України в Чорному морі відповідно до міжнародного права.

Відповідна заява з'явилася на сторінці Міноборони Великобританії в Twitter.

Британські військові заперечили обстріл свого есмінця HMS Defender в Чорному морі.

У HMS Defender не стріляли, і ми не підтверджуємо інформацію про те, що на його шляху скидалися бомби, - йдеться в заяві.

Британські військові пояснили, що росіяни проводили військові навчання поблизу мису Фіолент в окупованому українському Криму. Про проведення артилерійських стрільб окупанти попередили заздалегідь.

Нагадаємо, сьогодні опівдні 23 червня Росія заявила про порушення російського кордону британським есмінцем Defender біля мису Фіолент (Крим). З боку РФ була відкрита попереджувальна стрілянина з корабля та скинуто чотири осколкові бомби з літака.

У Міноборони РФ стверджують, що корабель був попередньо попереджений про застосування зброї в разі порушення державного кордону РФ, але на борту не відреагували.

Зауважимо, що незадовго до того як Міноборони повідомило про інцидент, начальник Генерального штабу Збройних сил Росії Валерій Герасимов заявив на конференції з безпеки в Москві, що у російських кордонів "значно зросла" активність військово-морських сил НАТО, які спеціально провокують росіян.

Читайте також