Мінсоцполітики перепризначив субсидії українцям: скільки кому платитимуть

Автоматично виплати отримають майже 75% пільговиків
Головне
Мінсоцполітики перепризначив субсидії українцям: скільки кому платитимуть
Субсидії, опалення (фото: Сумська міська рада)
5 Липня 2021, 16:52
читать на русском

У Міністерстві соціальної політики України наголосили, що до середини липня в країні проведуть плановий перерахунок субсидій.

Про це йдеться на сайті Мінсоцполітики.

У Мінсоцполітики зазначили, що 75% пільговиків отримають субсидію автоматично.

…Органами соціального захисту населення проведено перепризначення житлових субсидій в автоматичному режимі для домогосподарств, які її одержували в опалювальному періоді 2020-2021 років, - йдеться у повідомленні.

Повторно потрібно буде подати новий пакет документів таким категоріям громадян:

  • орендарі житла,
  • внутрішньо переміщені особи,
  • домовласники, якщо у квартирі або будинку  зареєстровані, але не проживають члени їх сім'ї.

Наразі Мінсоцполітики отримало заявку на потребу в коштах для фінансування перепризначених субсидій за травень та червень поточного року і перераховує відповідні кошти в регіони для проведення відповідних виплат.

Таким чином, вже найближчим часом громадяни отримають належні їм суми житлової субсидії за травень - червень поточного року у повному обсязі.

При цьому, враховуючи, що вартість отримуваних житлово-комунальних послуг в неопалювальний період зменшується через відсутність послуги опалення, середній розмір субсидії за ці місяці становить близько 290 гривень на домогосподарство в місяць.

Субсидії можуть не отримати:

  • українці, які мають депозити на суму понад 100 тисяч гривень,
  • власники автомобіля до п'яти років,
  • ті, хто купував валюту на суму понад 50 тисяч гривень.

Нагадаємо, 19 травня Кабінет міністрів України вніс зміни до нових правил отримання субсидії на житлово-комунальні послуги.

Звернутися за оформленням житлової субсидії можна через уповноважених осіб територіальних громад (у тому числі старостати) та ЦНАПи; безпосередньо до структурних підрозділів з питань соціального захисту населення райдержадміністрацій, виконавчих органів міських рад. Заповнені бланки можна також надіслати поштою на адресу органу соціального захисту населення або через електронний сервіс, який розміщено на офіційному вебсайті Мінсоцполітики у розділі "Е-сервіси" - "Житлові субсидії".

Читайте також

1