Мінсоцполітики змінює форму заяви на субсидію: що пропонують

У заявах на субсидію доведеться зазначати кошти на депозитах і нові авто
Важливо
Мінсоцполітики змінює форму заяви на субсидію: що пропонують
Субсидії, опалення (фото: Сумська міська рада)
27 Квітня 2021, 15:09
читать на русском

Міністерство соціальної політики підготувало зміни до форм заяви про призначення субсидії  та декларації про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням субсидії.

Документ розміщений для обговорення на сайті Федерації профспілок України (ФПУ).

Зокрема декларація буде доповнена такими пунктами:

  • Інформація про придбання безготівкової та/або готівкової іноземної валюти, банківських металів на загальну суму, що перевищує 50 тисяч гривень, протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням житлової субсидії.
  • Відомості про наявність коштів на депозитних рахунках у розмірі, що перевищує 25-кратний розмір прожиткового мінімуму (зараз прожитковий мінімум становить 2270 гривень).
  • Наявність автомобіля, від дати випуску якого минуло менше ніж 5 років (нині потрібно вказувати автомобіль старше 15 років).
  • Як і раніше, слід буде вказати інформацію про витрати на суму понад 50 тисяч гривень. Але цей пункт деталізований, у ньому прописані цінні папери, фінансові інструменти, віртуальні активи тощо.

Залишається чинним пункт щодо сплати аліментів та відсутності заборгованості за ними.


Контекст. 14 квітня Кабінет міністрів України посилив вимоги при наданні житлових субсидій.

Так, документом встановлюється, що:

  • під час призначення субсидій будуть враховуватись отримані доходи від депозитів, дивіденди від цінних паперів тощо;
  • припиняється діяльність та повноваження комісій, утворених місцевими органами влади, які можуть призначати субсидії в окремих випадках за наявності умов, за яких така субсидія не призначається;
  • посилюються вимоги під час призначення субсидій у частині здійснення одноразових вартісних покупок, наявності банківських депозитів, здійснення операцій з купівлі іноземної валюти, банківських металів, перетину кордону тощо.

Читайте також