Місцева влада Кривого Рогу знищила мурал із Джонсоном (фото)

На картині зображений Джонсон на тлі українського прапора
Місцева влада Кривого Рогу знищила мурал із Джонсоном (фото)
Мурал з Борисом Джонсоном, який знищили у Кривому Розі / Фото: Весь Кривий Ріг
16 Серпня 2022, 12:31
читать на русском

У Кривому Розі (Дніпропетровська область) розгорівся скандал навколо нещодавно створеного муралу з експрем'єром Великої Британії Борисом Джонсоном, який з ініціативи скандального чиновника було знищено.

Про це повідомив народний депутат від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко у Telegram.

Мурал не так давно з’явився на вулиці Тбіліській. На картині зображений Борис Джонсон на тлі українського прапора – як символ допомоги Україні і боротьби з агресором. Проте міська влада ідентифікувала картину як "зовнішню неузгоджену рекламу" і видала припис на знищення муралу.

Фото: t.me/oleksiihoncharenko

А напередодні припис дуже оперативно виконали та зафарбували мурал з Джонсоном.

Фото: t.me/oleksiihoncharenko

Створення муралу у Кривому Розі фінансував фонд Олексія Гончаренка.

Муралу з Борисом Джонсоном в Кривому Розі більше немає. Жителі Кривого Рогу можуть подякувати Олександру Вілкулу та його гівнюкам, які змусили зафарбувати мурал.

P.S. До речі, тамада Ільченко, ти де? Чо не приїхав? Жим-жим. Вілкул, ти хотів війни? Воювати ми вміємо)) Чекай у Кривому Розі, – написав Гончаренко.

Пізніше Гончаренко пояснив, що мурал був визнаний рекламною конструкцією і від міської ради надійшов припис про те, що його потрібно зафарбувати. На створення муралу були усі потрібні дозволи.

Ми оплатили штраф за те, що намалювали мурал. Крім цього на художницю був складений адмінпротокол, - додав Гончаренко.

Припис про знищення муралу з Джонсоном видав місцевий скандально відомий чиновник Ігор Ільченко – начальник відділу реклами виконкому Криворізької міської ради. Днями стало відомо, що Ільченко є прихильником радянщини, їздив 2018 року до окупованого Криму та російських міст Геленджик і Сочі, а соцмережі веде російською мовою.

До слова, Борис Джонсон відомий своєю підтримкою України в боротьбі з російськими загарбниками.

Читайте також

1