Місцеві бюджети отримають частину акцизного податку з пального - Шмигаль

Окремо місцеві бюджети отримають субвенцію на розвиток спортивної інфраструктури
Головне
Місцеві бюджети отримають частину акцизного податку з пального - Шмигаль
Пальне, бензин Фото: УНІАН
22 Березня 2021, 08:04
читать на русском

Уряд затвердив порядок зарахування до бюджетів органів місцевого самоврядування частини акцизного податку з пального, яке вироблене або ввезене на територію України.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на своїй сторінці у Фейсбуці.

Ідеться про 13,44% акцизу — це додаткові 1,2 млрд грн лише за перші 2,5 місяця року, - повідомив він.

За словами керівника Кабміну, окремо місцеві бюджети отримають субвенцію і на розвиток спортивної інфраструктури.

Передусім це стосується об’єктів, які призначені для проведення всеукраїнських та міжнародних змагань, а також навчально-тренувальних зборів для національних збірних. На програму передбачено 500 млн гривень. - зазначив Шмигаль.

Також він нагадав, що уряд ухвалив низку рішень, що сприятимуть розвитку регіонів. Так, місцеві бюджети отримають майже 1,7 млрд грн на реалізацію проєктів у межах Надзвичайної кредитної програми для відновлення України.

Виділені кошти перш за все мають бути спрямовані на покращення соціальної інфраструктури та на задоволення потреб внутрішньо переміщених осіб, - наголосив прем'єр.


Контекст. Кабінет міністрів України вирішив активізувати діяльність міжвідомчих робочих груп в областях для проведення заходів із метою боротьби з нелегальним обігом пального.

Робочі групи проводять щоденний моніторинг цін на пальне в кожному районі.

Також уряд хоче змусити виробників бензину та дизпалива збільшити пропозиції, щоб збалансувати ціни на ринку нафтопродуктів.