Мітинг в Білорусі: тривають страйки, затримують студентів, перекривають вулиці

Тихановська оголосила, що 26 жовтня в Білорусі розпочинається загальнонаціональний страйк
Мітинг в Білорусі: тривають страйки, затримують студентів, перекривають вулиці
Протести в Білорусі фото: Tyt.By
26 Жовтня 2020, 17:12
читать на русском

У Мінську люди вийшли на протест, в країні починаються страйки. Лідер білоруської опозиції Світлана Тіхановська оголосила президенту Білорусі Олександру Лукашенку народний ультиматум.

Про це повідомляє TUT.BY.

На Мінському тракторному заводі робітники йдуть колоною по цехах, збирають людей на страйк. Адміністрація розпорядилася закривати цехи перед колоною, - йдеться у повідомленні.

У той же час у головному корпусі Білоруського державного університету почався сидячий страйк. В ньому вже беруть участь близько 100 осіб.

Лідер білоруської опозиції Світлана Тихановська оголосила, що 26 жовтня в Білорусі розпочинається загальнонаціональний страйк.

Сьогодні починається Народний страйк - наступний крок білорусів до свободи, припинення насильства і нових виборів. Білоруси знають: 26 жовтня головна робота - показати, що ніхто не буде працювати на режим. Працівники державних заводів і підприємств, транспортники й шахтарі, викладачі та студенти з самого ранку почали страйкувати, - пише Тихановська.

Читайте також

На підприємстві "Гродно Азот" кілька цехів не прийняли зміну. Люди приходять на підтримку тих, хто залишилися біля нової прохідної, але на території заводу. Міліція Білорусі затримала від п'яти до десяти учасників страйку на підприємстві "Гродно Азот".

Своєю чергою, у Мінську студенти перекрили Ленінградську вулицю. Туди також прибули силовики, у деяких з них є автомат.

До студентів у Білоруського державного університету приїхала міліція, ті встали в зчіпку.

Також студенти журфаку БДУ вишикувалися в ланцюг солідарності біля свого факультету. Протестувальників затримують.Людей біля Білоруського парку високих технологій в Мінську розганяють за допомогою спецзасобів. Там стояли близько 1000 осіб. Затримано близько 10 осіб.

Нагадаємо, що у Білорусі у ході вчорашніх протестів силовики затримали 523 демонстрантів. Всього в країні зафіксували 19 протестних акцій.