Митники у Львівській області заробляли на розмитненні авто за нульовою ставкою

Службовці незаконно звільняли від сплати митних платежів ввезені з-за кордону авто
Митники у Львівській області заробляли на розмитненні авто за нульовою ставкою
Обшуки ДБР на митниці Фото: dbr.gov.ua
14 Вересня 2022, 15:27
читать на русском

Державне бюро розслідувань прийшло з обшуками на Львівську митницю - співробітників відомства підозрюють у розмитненні авто за нульовою ставкою вже після скасування пільгового режиму.

Як повідомили в ДБР, стосовно митників відкрито кримінальне провадження - вони незаконно звільняли від сплати митних платежів ввезені з-за кордону автомобілі.

З 1 липня 2022 року Верховна Рада скасувала своє рішення щодо звільнення від митних платежів транспортних засобів, що ввозяться в країну, однак працівники одного з митних постів Львівської митниці цього "не помітили". За оперативними даними, вони ще майже тиждень у липні оформлювали ввезені автомобілі за нульовою ставкою. За такої схеми зацікавленим особам вдалося завезти до України без сплати мита понад 60 транспортних засобів, через що до бюджету не надійшли мільйони гривень митних платежів. Загальна сума завданих збитків встановлюється, - зазначають у ДБР.

Проведено обшуки на території митного поста, а також у помешканнях колишнього керівника Львівської митниці та його заступників.

Кримінальне провадження відкрито за фактами зловживання владою та службового підроблення. Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6 років.

Нагадаємо, що ДБР повідомило про підозру ще десятьом працівникам митного поста "Мукачево" Закарпатської митниці, через їх сприяння корупційним схемам з імпортом нафтопродуктів компаніям затриманого Віктора Медведчука, в результаті чого державний бюджет України втратив понад 24 млн гривень.

1