Міжнародні резерви України зменшилися на 1,1% - Нацбанк

Україна погасила державний борг на 311,4 млн доларів
Міжнародні резерви України зменшилися на 1,1% - Нацбанк
Валюта, гроші, долар Фото: Рexels
5 Лютого 2021, 15:34
читать на русском

Станом на 1 лютого 2021 року міжнародні резерви України за попередніми даними становили 28,821 млрд доларів США.

У січні вони зменшилися на 1,1% насамперед унаслідок погашення зовнішніх і внутрішніх зобов'язань держави, - повідомляє Національний банк України (НБУ).

Водночас зазначається, що інтервенції Національного банку на валютному ринку та валютні надходження на користь уряду частково урівноважили вплив платежів з обслуговування державного боргу на резерви.

Читайте також

Загальний обсяг платежів обслуговування та погашення державного боргу в іноземній валюті становив 311,4 млн дол. США (в еквіваленті). З цієї суми 197 млн дол. США були спрямовані на обслуговування та погашення внутрішніх державних облігацій (ОВДП), 66,4 млн дол. США – на обслуговування єврооблігацій, решта коштів – на виконання інших зобов’язань держави в іноземній валюті, - зазначають в НБУ.

Водночас валютні надходження на користь уряду від розміщення ОВДП склали 48,2 млн дол. США.

У Нацбанку кажуть, що традиційно на початку січня спостерігалася невисока активність на валютному ринку. Національний банк провів декілька інтервенцій з продажу (на загальну суму 20 млн дол. США) та з купівлі (40 млн дол. США) валюти для згладжування коливань на валютному ринку.

Раніше Нацбанк повідомив міжнародні резерви України у вересні 2020 року скоротилися на 8,7% і складають 26,5 мільярдів доларів.

1