Міжнародні військові навчання Sea Breeze-2021 у береговій компоненті - фото

Беруть участь військові з України, США, Молдови та Грузії
Міжнародні військові навчання Sea Breeze-2021 у береговій компоненті - фото
Навчання Sea Breeze 2021 (фото: facebook.com/GeneralStaff.ua)
6 Липня 2021, 16:27
читать на русском

У береговій компоненті в рамках міжнародних військових навчань Sea Breeze-2021 розпочалась активна фаза. Навчання сплановані таким чином, щоб умови були максимально наближені до бойових.

Про це повідомила пресслужба Генерального штабу ЗСУ.

Зазначається, що після отримання бойового наказу багатонаціональні тактичні групи висунулися із пункту базування в райони очікування. Під час здійснення маршу підрозділи очікує чимало ввідних.

Зокрема, тактичні групи відбиватимуть засідки умовного противника, проводитимуть стабілізаційні дії та заходи з розблокування маршрутів висування техніки.

Навчання сплановані таким чином, щоб умови були максимально наближені до бойових. Наприклад, відбиття засідок відпрацьовуватимуться із застосуванням засобів РЕБ. Також, напередодні, американські та українські розвідувальні групи десантувалися у тил умовного противника з метою виявлення баз незаконних збройних формувань та важливих об'єктів інфраструктури, - йдеться у повідомленні.

У береговій компоненті беруть участь військовослужбовці окремого батальйону морської піхоти, морської піхоти США, Збройних Сил Грузії, Збройних Сил Республіки Молодова, Державної прикордонної служби України. Також у складі українських підрозділів є курсанти 3-го курсу факультету підготовки спеціалістів десантно-штурмових військ. Майбутні офіцери проходять стажування на первинних командирських посадах.

Нагадаємо, що Sea Breeze – це багатонаціональні військові навчання, які проводяться на території України починаючи з 1997 року відповідно до Меморандуму про взаєморозуміння і співробітництво в галузі оборонних та військових відносин між Міноборони США і Міноборони України від 1993 року. Співорганізаторами навчань виступають Україна та США.

У цьогорічних Sea Breeze візьмуть участь 32 країни з шести континентів, п`ять тисяч військових, 32 бойових кораблі, 40 літаків 18 команд спеціальних операцій та дайвінгу. Під час навчань відпрацьовуватимуться бойові дії на морі, суходолі та в повітрі, а саме висадка десанту, протичовнова і протиповітряна боротьба.

28 червня відбулось офіційне відкриття щорічних військових навчань Sea Breeze у Чорному морі. Темою цьогорічного багатонаціонального навчання є проведення міжнародної морської операції з безпеки в кризовому регіоні відповідно до стандартів НАТО задля підтримання миру та безпеки.

Цього року навчання є наймасштабнішими, про що свідчить рекордна кількість держав-учасниць, воно триватиме з 28 червня по 10 липня в місті Одесі, Очакові, Дністровському лимані, Кінбурнській косі, островах Зміїний і Первомайський та інших районах нашої країни.

Читайте також

1