Мокрий сніг та дощі - синоптики про погоду в Україні на вихідні

Черговий атмосферний фронт принесе негоду в Україну
Мокрий сніг та дощі - синоптики про погоду в Україні на вихідні
Погода Фото: Парламент.UA
24 Квітня 2021, 06:06
читать на русском

Через надходження арктичного повітря із північного заходу у найближчі три доби в Україні очікується холодна погода.

Як повідомляє Український гідрометцентр, у західних, північних, 25-26 квітня і у центральних та східних областях вночі очікуються заморозки у повітрі 0-3°. Вдень температура повітря становитиме 6-11 градусів  тепла, у південній частині вночі 1-6 тепла, на поверхні ґрунту заморозки 0-5 градусів, вдень 10-16 тепла.

24 квітня у східних та південно-східних областях вночі температура повітря становитиме 4-9 тепла, вдень 9-15 градусів.

Вночі без опадів, лише найближчої ночі у східних, Запорізькій та Дніпропетровській областях помірні дощі, вдень в Україні, крім заходу та півдня, окремі невеликі короткочасні дощі. Вітер переважно північно-західний, 5-12 м/с.

Читайте також

За прогнозом синоптиці Наталки Діденко, у суботу, 24 квітня,  в Україні є ймовірність мокрого снігу. Він очікується на Півночі та Заході України.

Дощ очікується  подекуди в центральних областях і на Сході. Південь опади оминуть.

У неділю черговий атмосферний фронт принесе чергові дощі.

З усіх вихідних найкомфортнішою буде погода на Сході України в неділю - сонячно та тепло, до +12+14 градусів. Також тепло буде у південній частині - до +13+15 градусів. А ось Захід, Північ, значна частина центральних областей потраплять у холодну повітряну масу, вдень усього +7+12 градусів, - розповіла Діденко.

Вона зазначила, що у вихідні вночі зберігається велика ймовірність заморозків. І не лише на ґрунті, а й у повітрі, окрім південної частини.

У Києві в суботу вранці можливий мокрий сніг. Також у столиці переважатиме холодна погода з ймовірними нічними заморозками. Вдень у Києві температура повітря становитиме +7+9 градусів.

Що стосується потепління - воно розпочнеться із найближчої середи, 28 квітня.

Нагадаємо, синоптики українського гідрометцентру передбачають, що цьогорічний травень буде прохолоднішим, аніж в останні кілька років.

1