Синоптики прогнозують українцям прохолодний травень

Погода у травні буде мінливою
Синоптики прогнозують українцям прохолодний травень
Погода, травень (Фото: picabu)
8 Квітня 2021, 21:30
читать на русском

Синоптики українського гідрометцентру передбачають, що цьогорічний травень буде прохолоднішим, аніж в останні кілька років.

Про це повідомила завідувачка відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту НАН Вазіра Мартазінова, передає OBOZREVATEL.

Початок травня, а саме травневі свята і Великдень, 2 травня, не порадують теплом. Черговий прохолодний період почнеться ще в кінці квітня.

Поки що видно, що весь тиждень до Великодня погода буде млява, з опадами. Опади незначні, але все одно вони не будуть створювати весняного настрою. Мабуть, в день Великодня температура може навіть трохи знизитися, Великдень буде прохолодним, хоч і без опадів, але не дуже радісним, не відкрите небо, - розповіла Мартазінова.

Відразу після Великодня погода порадує справжнім весняним теплом, яке триватиме тиждень.

Тиждень після Великодня буде дуже хороший. Але травень теж піде не дуже активно. Він притискається до тих норм, які були в 1961-1990 роки, - уточнила синоптик.

Читайте також

В цілому травень буде відносно прохолодним у порівнянні з попередніми роками. Також Мартазінова вважає, що квітень і травень в Україні цього року будуть відрізнятися нестійкою погодою.

Весна цього року затяжна, погодні умови зараз дуже нестійкі. Може бути не одна хвиля холоду і не одна хвиля тепла і в квітні, і в травні. Тепер це нормально для нас - кожні 4-5 днів зміна погоди. Треба розуміти, що, якщо ви їдете кудись відпочивати у спекотний день на кілька днів, то це не означає, що повернетеся в таку ж погоду,- зауважила вона.


Контекст. Згідно із довгостроковим прогнозом синоптиків українського гідрометцентру, цього року весна буде пізньою. Затяжні періоди холодів триватимуть аж до початку травня.

1