Мокрий сніг та ожеледиця: синоптики розповіли про погоду на вихідні

На більшій частині території України буде хмарно з проясненнями
Мокрий сніг та ожеледиця: синоптики розповіли про погоду на вихідні
Мокрий сніг (фото: УНІАН)
13 Березня 2021, 12:12
читать на русском

Синоптики прогнозують, що в Україні у суботу вночі буде мокрий сніг та ожеледиця на дорогах, вдень - хмарно з проясненнями та без істотних опадів. У неділю на більшості території країні очікується мокрий сніг та невеликий дощ.

Про це повідомили в Українському гідрометцентрі.

У суботу, 13 березня, буде хмарно з проясненнями. Вночі в Україні, крім західних та більшості східних областей, мокрий сніг, вдень без істотних опадів, лише в Одеській, Миколаївській та Херсонській областях - дощ. Вночі та вранці на дорогах, крім півдня, місцями ожеледиця.

Вітер переважно південно-західний, 7-12 м/с. Температура вночі від 2° тепла до 3° морозу, вдень 4-9° тепла, на Прикарпатті та Закарпатті 10-12° тепла; у східних областях та на Сумщині вночі 5-10° морозу, вдень від 1° морозу до 4° тепла, - йдеться у повідомленні.

У столичному регіоні 13 березня вночі мокрий сніг, на дорогах місцями ожеледиця; вдень без істотних опадів. Вітер південно-західний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі близько 0°, вдень 6-8° тепла, вночі від 1° тепла до 2° морозу, вдень 4-9° тепла.

У південно-східній частині країни 14 березня вночі невеликий мокрий сніг, вдень на крайньому заході невеликий дощ. Вітер переважно південний, 7-12 м/с, вночі в західних областях, вдень на всій території країни, крім півдня, місцями пориви 15-20 м/с, у Карпатах 25-30 м/с.Температура вночі від 3° тепла до 2° морозу, вдень у більшості областей 6-11° тепла.

Читайте також

У Києві та області 14 березня опади не очікуються. Уночі та вранці на дорогах подекуди ожеледиця. Вітер переважно південний, 7-12 м/с, вдень 14 березня місцями пориви 15-20 м/с. Температура вночі від 3° тепла до 2° морозу; вдень 6-11° тепла.

15 березня у західних, північних, Вінницькій, вдень також в Одеській та Черкаській областях помірний дощ та мокрий сніг; на решти території опадів не передбачається. Вранці та вночі на дорогах, крім південної частини, подекуди ожеледиця. 15 березня у західних та північних областях 3-8° тепла.

У столичному регіоні 15 березня помірний дощ та мокрий сніг. Уночі та вранці на дорогах подекуди ожеледиця. Вітер переважно південний, 7-12 м/с. Вночі температура повітря від 3° тепла до 2° морозу, вдень - 3-8° тепла.

Нагадаємо, що раніше у вихідні в більшості областей прогнозували підвищення температури повітря на 3-9 градусів. Також пориви вітру ослабнуть. В суботу, 13 березня, в країні, крім східних та західних областей, очікується мокрий сніг та дощ, в неділю, 14 березня, переважно без опадів.

1