Сонячно і тепло: синоптик розповіла про погоду на вихідні

Стовпчики термометрів подекуди піднімуться до 14 градусів тепла
Сонячно і тепло: синоптик розповіла про погоду на вихідні
Весна, березень (Фото: picabu)
12 Березня 2021, 21:30
читать на русском

13-14 березня в Україні очікується тепла, проте подекуди вітряна погода.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомила синопткиня Наталка Діденко.

У суботу, 13-го березня, вітер в Україні послабшає до помірного, а в неділю знову посилиться в західних, північних та центральних областях. Напрямок вітру - південно-західний і південний, що і принесе в Україну потепління.

Температура повітря у денні години протягом вихідних коливатиметься в межах +6+9 градусів, на Сході буде свіжіше, +1+4 градуси, у південній частині України +8+11 градусів, а найтеплішою буде погода в західних областях, +9+14 градусів, - повідомила Діденко.

Найближчої ночі сніг та мокрий сніг йтиме на Харківщині, Сумщині, Дніпропетровщині та на Півдні України. Вдень у суботу опади припиняться.

Читайте також

У неділю, 14-го березня, черговий атмосферний фронт із північного заходу Європи принесе дощі в наші західні області. У Карпатах - сніг та мокрий сніг. На решті території переважатиме суха погода.

У понеділок дощ і сніг падатимуть на Півночі та в Центрі України.

У Києві 13 березня, в суботу, сильний вітер послабне, опади припиняться. У неділю, 14-го березня, також без істотних опадів, проте вітер знову посилиться.

У столиці протягом дня вихідними стовпчики термометрів показуватимуть +5+9 градусів тепла.


Контекст. Раніше у вихідні в більшості областей прогнозували підвищення температури повітря на 3-9 градусів. Також пориви вітру ослабнуть. В суботу, 13 березня, в країні, крім східних та західних областей, очікується мокрий сніг та дощ, в неділю, 14 березня, переважно без опадів.

1