Мокрий сніг та відлига: що підготувала українцям погода до кінця тижня

Плюсова температура зберігатиметься вдень і вночі
Головне
Мокрий сніг та відлига: що підготувала українцям погода до кінця тижня
Мокрий сніг (фото: УНІАН)
20 Грудня 2022, 08:12
читать на русском

Найближчого тижня в Україні очікується відлига. Після сильних морозів стовпчики термометрів знову поповзуть вгору. У більшості областей до кінця тижня "плюс" буде як вдень, так і вночі. Місцями потеплішає до +7°...+10°. Також протягом тижня очікуються періодичні опади.

Про це повідомив Укргідрометцентр.

У вівторок, 20 грудня, почнеться потепління. У більшості областей вдень температура підніметься до 0°...+2°, лише на півночі ще затримаються невеликі морози. Сонця стане менше, а на півночі й північному заході очікуються опади у вигляді снігу і мокрого снігу.

У середу, 21 грудня, сильних морозів в Україні не буде вже навіть вночі. У темний час доби очікується від -3° до +1°. Вдень же стовпчики термометрів покажуть +1°...+3°, а на півдні повітря прогріється до +4°...+6°. В окремих областях на північному сході можливий сніг.

У четвер, 22 грудня, температура в Україні продовжить поступово підвищуватися. Вдень у більшості областей буде +1°...+4°, а на півдні та південному сході стовпчики термометрів покажуть +4°...+8°. Невеликі дощі пройдуть в північній частині країни.

Перед вихідними в Україні стане ще тепліше. У багатьох областях температура підійматиметься до +4°...+7°, а в Херсонській та Чернівецькій областях можливе - до +8°...+9°. У п'ятницю в Україні домінуватиме невелика хмарність, на заході та півночі - дощі.

На вихідних в Україні очікується тепла, але мокра погода. У більшості областей пройдуть дощі, місцями - сильні. У неділю очікується деяке зниження температури, проте в Криму потеплішає до +10°.

Нагадаємо, зимові свята в Україні, а саме обидва Різдва (25 грудня та 7 січня), а також Новий рік будуть не по-зимовому теплими – у ці дні також очікуються дощі.

1