Молодий киянин вербував українців для участі у війні в Сирії

Найманцям чоловік пропонував до 10 тисяч доларів на місяць
Молодий киянин вербував українців для участі у війні в Сирії
СБУ Фото: ssu.gov.ua
16 Жовтня 2021, 10:08
читать на русском

Співробітники Служби безпеки України викрили зловмисників, які вербували громадян України для участі у воєнних діях на боці військових загонів Сирії.

Як повідомляє пресслужба СБУ, вербуванням займався 27-річний киянин. Він залучив ще двох мешканців Київської області і разом вони шукали підготовлених воїнів по всій Україні.

За участь у збройному конфлікті на території Сирії найманцям обіцяли грошову винагороду у розмірі від 5 до 10 тисяч доларів США на місяць.

Цілями для вербування зловмисники обирали осіб з-поміж спортсменів, військовослужбовців, добровольців, які брали участь в АТО або з будь-яким іншим бойовим досвідом поводження зі зброєю, - кажуть в СБУ.

Триває досудове розслідування за ч. 2 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією) та за ч. 1 ст. 447 (найманство) Кримінального кодексу України.

Наразі до затриманих застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, нещодавно Служба безпеки викрила діяльність міжнародного злочинного угруповання у Миколаївській області, яке вербувало українських моряків і змушувало їх працювати на кораблях, що доставляли нелегалів із Середньої Азії до країн ЄС.

Читайте також

1