На Донбасі затримали військовослужбовця ЗСУ, якого завербували бойовики

Передавав інформацію про місця дислокації окремих бригад ЗСУ
На Донбасі затримали військовослужбовця ЗСУ, якого завербували бойовики
11 Червня 2021, 15:22
читать на русском

Контррозвідники Служби безпеки України викрили і затримали військовослужбовця Збройних сил України, який працював на окупантів та "зливав" їм інформацію про окремі підрозділи ЗСУ.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Досудове слідство з'ясувало, що чоловіка завербувало підконтрольне спецслужбам РФ так зване "міністерством державної безпеки ДНР".

Зазначається, що за завданням кураторів військовослужбовець збирав і передавав інформацію про місця дислокації, сили і засоби однієї з аеромобільних бригад ЗСУ, яка бере участь у проведенні ООС.

Він також ініціативно висловлював готовність до проведення активних диверсійних актів проти українських військових. З цією метою військовослужбовець накопичував зброю та засоби ураження, які було виявлено та вилучено під час проведення санкціонованих обшуків, - йдеться у повідомлення.

Фото: СБУ

Правоохоронці затримали агента ворожої спецслужби згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України.

Фото: СБУ

Фото: СБУ

Нагадаємо, що військова контррозвідка Служби безпеки України викрила протиправну схему, яку організували посадовці одного з підприємств Міністерства оборони України. Вони прикривалися заявами про боротьбу з корупцією на підрядних підприємствах, а самі – завдали збитків державі на понад 5 млн грн.

Читайте також