МОН оголосив тендери майже на 50 тисяч ноутбуків для шкіл

Всього ж планується закупити 65 тисяч ноутбуків для вчителів
МОН оголосив тендери майже на 50 тисяч ноутбуків для шкіл
Ноутбук (фото: ArthurHidden, Freepik)
19 Серпня 2021, 11:34
читать на русском

Міністерство освіти і науки України разом з Міністерством цифрової трансформації України оголосили тендери на майже 49 тисяч ноутбуків для шкіл у рамках ініціативи щодо забезпечення ноутбуками вчителів у 2021 році.

Про це повідомляє МОН.

Придбані ноутбуки закріплюватимуться за навчальними кабінетами відповідних закладів загальної середньої освіти та використовуватимуться виключно для організації освітнього процесу у школах, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в разі карантину ноутбуки можуть надаватися у користування педагогічним працівникам з метою належної організації освітнього процесу.

Повідомляється, що на сьогодні, за даними Інституту освітньої аналітики, кількість персональних комп'ютерів, які використовуються в освітньому процесі становить 231 713 одиниць, без урахування тих, які залучені до управлінсько-господарській діяльності закладу та тих, які закріплені за кабінетами інформатики.

До 2024 року планується забезпечити співвідношення "один ПК на одного вчителя". В ідеалі кожен педагогічний працівник повинен мати змогу користуватися особистим ПК на роботі, як будь-який, до прикладу, офісний працівник. Так само кожен учень має бути забезпечений такою можливістю, - говорять в МОН.

Нагадаємо, головний державний санітарний лікар країни Ігор Кузін переконаний, що вакцинація більшості вчителів допоможе уникнути спалаху COVID-19 у кожній школі.

Про те, як подолати страхи першокласників перед школою, читайте в нашому матеріалі: Як допомогти першокласнику адаптуватися до школи: поради психолога.

Читайте також

1