МОН рекомендує школам у семи областях перейти на дистанційку через погодні умови

Дітям не рекомендують ходити до школи через сильний сніг і вітер
МОН рекомендує школам у семи областях перейти на дистанційку через погодні умови
Школа (фото: nus.org.ua)
27 Січня 2021, 19:58
читать на русском

Міністерство освіти і науки України рекомендує керівникам шкіл Одеської, Миколаївської, Кіровоградської, Полтавської, Сумської, Черкаської та Чернігівської областей у період ускладнення погодних умов бути готовими до ухвалення рішення щодо дистанційного навчання.

Про це йдеться в терміновому листі МОН № 1/9-34 від 27.01.2021 за результатами позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Закладам середньої та вищої освіти рекомендують на час ускладнених погодних умов перейти на дистанційне навчання без відвідування шкіл, інститутів та університетів.

У листі наголошується на необхідності перевести функціональну підсистему навчання дітей дошкільного віку, учнів та студентів зазначених областей діям у надзвичайних ситуаціях у режим підвищеної готовності.

Окрім того, всім обласним департаментам освіти і науки, закладам вищої освіти, підприємствам, установам та організаціям, що належать до сфери управління МОН, рекомендовано вжити додаткових заходів для запобігання переохолодженню учасників освітнього процесу на період ускладнення погодних умов.

Читайте також

Нагадаємо, Міністерство освіти і науки України затвердило нові форми дипломів для випускників вищих навчальних закладів.

Починаючи від 2021 року студенти зможуть отримати у вишах диплом молодшого бакалавра, бакалавра, магістра, доктора філософії, доктора мистецтв, доктора наук.

Також у міністерстві затвердили форми додатку до диплома європейського зразка та зразок академічної довідки. У новому наказі також відсутнє поняття диплома з відзнакою або, як його називали в народі, "червоного" диплома. Натомість кожний виш може сам визначати вимоги до присудження відзнаки за відмінне навчання.