Морок та пітьма накрили Ліван: країна залишилася без електрики (фото, відео)

Люди вийшли на протест після оголошення інформації про відключення
Морок та пітьма накрили Ліван: країна залишилася без електрики (фото, відео)
Офіс основного виробника електроенергії у Лівані Фото: twitter.com/ASY53
10 Жовтня 2021, 12:05
читать на русском

У Лівані через нестачу палива на електростанціях відключили електроенергію у більшості районах країни. Люди рятуються власними генераторами, свічками та ліхтариками.

Як пише Reuters, припинили роботу дві великі електростанції - Дейр-Аммар і Захрані. Очікується, що електрика буде відсутня кілька днів, але й до цього в країні була обмежена робота електростанцій.

Відключення електрики у Лівані Фото: twitter.com

За словами урядовця Лівану, електромережа країни повністю припинила роботу опівдні 9 жовтня, і навряд чи запрацює до наступного понеділка, та й загалом найближчими днями.

Відключення електроенергії у Лівані

Відключення електроенергії у Лівані Фото: english.ahram.org.eg

Як повідомив основний виробник у країні Electricité du Liban (EDL), ввечері 9 жовтня очікується партія палива, яку вивантажать на початку наступного тижня. Ще одна партія надійде пізніше цього ж місяця. Також розглядалась версія залучення палива з резервів військових.

Електростанції у Лівані Фото: twitter.com/knowyournews21

Крім цього, виробник веде перемовини з нафтовими підприємствами в Тріполі і Захрані, щоб закупити паливо для постачання електростанціям впродовж наступних кількох днів.

За інформацією ЗМІ, після повідомлення про відключення електрики люди вийшли на протест перед регіональним офісом EDL.

Зазначимо, що в Лівані вже майже рік триває політична криза. Там досі немає постійного уряду. Разом з цим у країні важка економічна та фінансова криза. У Світовому банку зазначили, що це одна з найгірших у світі за останні 150 років.

Країна бореться з дефіцитом палива, ліків та товарів першої необхідності на тлі скорочення валютних резервів та економіки загалом. А понад 60% жителів Лівану перебувають за межею бідності.

Нагадаємо, що Індія оголосила про відновлення видачі туристичних віз іноземцям після 18-місячної перерви.

1