Морські піхотинці та прикордонники з острова Зміїного живі - ВМС

Українських героїв взяли в полон російські окупанти
Головне
Морські піхотинці та прикордонники з острова Зміїного живі - ВМС
Прапор України Фото: facebook.com/navy.mil.gov.ua
28 Лютого 2022, 16:07
читать на русском

Українські прикордонники та морські піхотинці з острова Зміїний живі, проте перебувають у полоні в російських окупантів.

Про це повідомляють у Військово-морських силах ЗС України.

Повідомляється, що морські піхотинці та прикордонники, яких взяли в полон російські окупанти на острові Зміїний, "живі та з ними все добре", проте "російська пропаганда намагається розкрутити "новину" про те, що начебто влада України "забула", "поховала" своїх підлеглих.

Однак, зазначили в ВСУ, морпіхи сміливо двічі відбили напади російських окупантів. Через брак БК вони не змогли продовжити захист острову:

У свою чергу, окупанти "забули" повідомити про те, що вони повністю розтрощили інфраструктуру острову: маяк, вишки, антени, тощо. Відповідно зв'язок із Зміїним був перерваний. Багаторазові спроби зв’язатися із особовим складом та дізнатися про його долю були марними. А постійні обстріли з боку бойових кораблів та авіації РФ не дозволили доправити підмогу за морськими піхотинцями.

Командування Військово-Морських Сил зазначає, що "ворог вкотре продемонстрував свою сутність. І знов довів, що віри і правди в його діях і словах немає".

А своїх побратимів ми чекаємо з нетерпінням і всією душею, - кажуть в ВМС.

Командування ВМС ЗСУ вимагає від РФ негайного звільнення незаконно захоплених громадян України.

Русский корабль - иди на х... Фото: Фейсбук

Нагадаємо, 24 лютого російські війська обстріляли прикордонників та морпіхів на острові Зміїний у Чорному морі. Повідомлялося, що інфраструктура була зруйнована, а острів захоплений. Також ЗМІ писали, що на острові загинули 13 українських прикордонників, які відмовилися здатися російським окупантам. На вимогу здатися, вони відповіли: русский корабль  - иди на х..й!. Ця фраза стала крилатою.

Адміністрація морських портів України 26 лютого повідомила, що Росія захопила цивільне рятувальне судно "Сапфір" в районі острова Зміїний, яке відправили забрати вцілілих бійців ЗСУ та, можливо, тіла загиблих.

З того часу доля прикордонників та морпіхів була невідомою.

Читайте також

1