Мовний конфлікт: у Києві вбили 27-річного спортсмена

Переселенець з Луганщини зарізав Миколу Балабатька за українську мову
Мовний конфлікт: у Києві вбили 27-річного спортсмена
Вбивство спортсмена у Києві Фото: kyiv.npu.gov.ua
8 Листопада 2021, 15:03
читать на русском

На столичних Позняках бійка між двома чоловіками закінчилася вбивством.

Як повідомляє поліція Києва, "між двома чоловіками виник раптовий конфлікт, під час якого один наніс іншому смертельне ножове поранення".

За даними правоохоронців, у ніч з 4 на 5 листопада на проспекті Петра Григоренка очевидці почули крики чоловіків та побачили бійку між ними, згодом один з чоловіків впав, а інший втік. Поняті зателефонували "102".

Правоохоронці з’ясували, що чоловіки спочатку сварилися, а потім один із них дістав ножа та встромив його у груди опонентові.

Медичні працівники констатували смерть 27-річного киянина. Нападника поліцейські затримали, у нього вилучили ніж зі слідами крові.

Слідчі розпочали кримінальне провадження. Дарницьким районним судом столиці підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. Убивці загрожує від семи до 15 років в'язниці.

У соцмережах шириться інформація, що загиблим виявився спортсмен з джиу-джитсу, син бізнесмена з Кирилівки (Запорізька область) Микола Балабатько.

Зокрема, про це повідомив батько загиблого Олег Балабатько. У своєму відеозверненні він повідомив, що його єдиного сина вбили буцім-то за українську мову.

Його просто взяли та зарізали просто так, ножем в серце, він помирав довго на руках у поліцейського. Він тримався рукою за серце, потім впав, поліцейські щось намагалися зробити..., - розповів батько загиблого.

У поліції поки не коментували версію батька про вбивство на мовній основі.

Тим часом колишній тренер загиблого написав, що конфлікт між чоловіками міг бути "побутовою сваркою".

Наскільки мені відомо, це сталося у Києві на Позняках під під'їздом, де мешкав Микола. А ґрунту конфлікту я не знаю (можу тільки здогадуватися). Найімовірніше, це побутова сварка, яка вийшла в таку трагедію, - написав він у Фейсбуці під повідомленням батька Миколи про смерть сина.

Нагадаємо, в одному з сіл Захарівської селищної громади Одеської області посеред вулиці на очах у людей 55-річний чоловік убив свого 45-річного сусіда.

Читайте також