Мовний скандал у Харкові: депутат відмовився говорити українською під час засідання

Поведінку депутата від "Європейської солідарності" розглянуть у фракції
Мовний скандал у Харкові: депутат відмовився говорити українською під час засідання
Олександр Дорошенко (фото: facebook.com/eskharkiv)
5 Березня 2021, 04:02
читать на русском

На сесії Харківської міської ради стався мовний скандал через виступ мовою країни-агресора. Депутат від "Європейської солідарності" Олександр Дорошенко відмовився говорити українською мовою.

Під час виступу депутата із трибуни, хтось з залу обурився, що той говорить не державною мовою. На що Дорошенко відповів, що мовою країни-агресора він продовжить говорити, бо почуває себе впевненіше та краще.

Я буду говорить на том языке, на котором я себя лучше и увереннее чувствую, - відповів Дорошенко і продовжив виступати російською.

Своєю чергою, партія "Європейська солідарність", яку представляє Дорошенко у Харківській міській раді, прокоментувала поведінку депутата.

Зазначається, що дії Дорошенка суперечать ідеологічним засадам партії та порушують їхні ключові принципи. За порушення чинного закону його висловили догану.

Читайте також

На засіданні фракції ця ситуація терміново буде розглянута. За підсумками про рішення буде проінформовано громадськість, - повідомили у "Європейській солідарності".

Депутату хочуть запропонувати вивчити українську мову на курсах.


У Ладижинській міськраді (Вінницька область) депутати внесли зміни до регламенту, аби мати можливість виступати російською мовою під час сесій міськради та засідань комісій.

Таке рішення ухвалили, аби міський голова Валерій Коломєйцев, який практично не володіє державною мовою, мав "законні" підстави виступати на сесії міськради російською.