МОЗ оновило карантинні зони в Україні

Чотири області залишилися "червоні", десять - "помаранчеві"
Головне
МОЗ оновило карантинні зони в Україні
Коронавірус, карантин фото: pexels
16 Березня 2021, 15:24
читать на русском

Міністерство охорони здоров'я оновило розподіл областей України на карантинні зони.

Про це свідчить інформація МОЗ станом на 16 березня.

У "червоній" зоні залишилися Житомирська, Івано-Франківська, Закарпатська та Чернівецька області. Зокрема, у цих регіонах значно перевищені показники госпіталізацій інфікованих COVID-19.

У "помаранчевій" зоні перебувають десять регіонів: Київ, Вінницька, Донецька, Київська, Львівська, Миколаївська, Сумська, Тернопільська, Хмельницька, Черкаська області. В усіх інших - діють обмеження "жовтої" карантинної зони.

Читайте також

За інформацією міністерства, показник госпіталізацій перевищений не тільки в областях "червоної" зони. За визначеного показника 60 на 100 тисяч населення, у Києві він становить 79,32, у Вінницькій області - 122,5, у Миколаївській - 89,5, а в Хмельницькій - 75,7.

Найвищий показник завантаженості ліжок з киснем станом на 15 березня на Закарпатті - 67,9%, а також на Прикарпатті - 66,5% при нормі 65%.


Контекст. Сьогодні, 16 березня, глава МОЗ Максим Степанов (досьє Максима Степанова) заявив, що  Київ та Вінницька область через погіршення ситуації з COVID-19 мають запровадити додаткові карантинні заходи. Це має запобігти потраплянню до "червоної" зони карантину.

Міністр закликав міських голів у разі погіршення епідеміологічної ситуації не чекати вказівок зверху, а приймати контрзаходи на місцях, згідно з рекомендаціями Міністерства охорони здоров'я, науковців і епідеміологів.

1