Степанов сказав, які області на межі "червоної" зони карантину

Також місцева влада повинна запровадити додаткові обмеження, а не чекати вказівок зверху
Степанов сказав, які області на межі "червоної" зони карантину
Лабораторія у лікарні, коронавірус, карантин (фото: УНІАН)
16 Березня 2021, 10:53
читать на русском

Київ та Вінницька область через погіршення ситуації з COVID-19 мають запровадити додаткові карантинні заходи. Це має запобігти потраплянню до "червоної" зони карантину.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов (досьє Максима Степанова) під час брифінгу у вівторок, 16 березня.

За його словами, через коронавірус ситуація напружена у столиці на Вінницькій області, тому є вірогідність переходу до "червоної зони" карантину. Тому місцева влада повинна запровадити додаткові обмеження.

Зараз, якщо подивитися на показники в різних регіонах, досить напружена ситуація у Вінницькій області та Києві. Вони ближче всіх до переходу на "червоний рівень". Тому хочу звернутися до органів місцевого самоврядування (слід, - ред.) посилити контроль за дотриманням карантинних обмежень. Можливо, ввести додаткові обмеження, - сказав міністр.

Степанов зазначив, що Львів показує позитивний приклад, а після його візиту у п'ятницю, 12 березня, міський голова Андрій Садовий підтримав переведення учнів 5-11 класів на дистанційне навчання.

Читайте також

Міністр закликав міських голів у разі погіршення епідеміологічної ситуації не чекати вказівок зверху, а приймати контрзаходи на місцях, згідно з рекомендаціями Міністерства охорони здоров'я, науковців і епідеміологів.


Контекст. Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що в Україні та в усьому світі почалася третя хвиля пандемії COVID-19.

У НАН України заявили, що весняна хвиля COVID-19 буде значно вища і стрімкіша, ніж осіння, та може стати національною катастрофою. За даними вчених, інтенсивне проведення щеплень могло б стати на заваді стрімкому розвитку епідемії в Україні.

У Харкові лікарні перевантажені через збільшення кількості хворих на коронавірус, а ліжок із підведеним киснем майже не залишилося. У Хмельницькій області - закінчується кисень.

В Ужгороді Закарпатської області у лікарнях не вистачає ліжок для пацієнтів з COVID-19, а хворих залишають лікуватися вдома. В регіоні щодня вмирає по 12 осіб і виявляють понад 500 нових випадків коронавірусної інфекції.

Читайте більше у нашому матеріалі: Минув рік з коронавірусом, але висновків не зробили: чому Україну чекає новий локдаун.