У Львові не вистачає ліжок для COVID-хворих: розгорнуть додаткові шпиталі

Більшість хворих на коронавірус потребують забезпечення киснем
У Львові не вистачає ліжок для COVID-хворих: розгорнуть додаткові шпиталі
Медик у захисному костюмі біля кисневого концентратора, коронавірус (фото: УНІАН)
16 Березня 2021, 10:30
читать на русском

У Львові розгорнуть додаткові госпіталі у місцевих поліклініках через збільшення кількості хворих на коронавірус, нестачі ліжок для "ковідних" пацієнтів та потребу у кисні. Планують забезпечити ще 366 ліжок.

Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий (досьє Андрія Садового) у Facebook.

За його словами, сьогодні, 16 березня, міська комісія з надзвичайних ситуацій має затвердити кількість і місце розташування госпіталів, які будуть розгорнуті на базі львівських поліклінік.

На першому етапі плануємо залучити 366 ліжок:

  • амбулаторне відділення, яке розташоване у 8-й лікарні — 36 ліжок;
  • 2-ге поліклінічне відділення на вул. Мазепи — 150 ліжок;
  • 4-та поліклініка на просп. Червоної Калини — 60 ліжок;
  • 2-га поліклініка на вул. Симоненка — 70 ліжок;
  • 10-та клінічна лікарня на вул. Бой-Желенського — 50 ліжок

Садовий повідомив, що за останню добу у Львові госпіталізували 79 людей. Виписали з лікарень – 46. Загалом на лікуванні перебуває 652 хворих, більшість з них потребують забезпечення киснем.

Таку динаміку ми спостерігаємо вже другий тиждень. З кожним днем кількість важких хворих збільшується, а запас ліжок зменшується. І це відбувається дуже швидко, - зазначив мер.

Читайте також


Контекст. Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що в Україні та в усьому світі почалася третя хвиля пандемії COVID-19.

У НАН України заявили, що весняна хвиля COVID-19 буде значно вища і стрімкіша, ніж осіння, та може стати національною катастрофою. За даними вчених, інтенсивне проведення щеплень могло б стати на заваді стрімкому розвитку епідемії в Україні.

У Харкові лікарні перевантажені через збільшення кількості хворих на коронавірус, а ліжок із підведеним киснем майже не залишилося. У Хмельницькій області - закінчується кисень.

В Ужгороді Закарпатської області у лікарнях не вистачає ліжок для пацієнтів з COVID-19, а хворих залишають лікуватися вдома. В регіоні щодня вмирає по 12 осіб і виявляють понад 500 нових випадків коронавірусної інфекції.

Читайте більше у нашому матеріалі: Минув рік з коронавірусом, але висновків не зробили: чому Україну чекає новий локдаун.

1