У лікарнях Хмельницької області закінчується кисень для "ковідних" хворих

Постачання медичного кисню в лікарню відбувається зі значними перебоями
У лікарнях Хмельницької області закінчується кисень для "ковідних" хворих
Медики у захисних костюмах, лікарня (фото: УНІАН)
15 Березня 2021, 18:30
читать на русском

У Славутській міській лікарні, яка приймає хворих на COVID-19, майже немає кисню, який необхідний для лікування "ковідних" пацієнтів.

Про це йдеться у зверненні виконавчого комітету Славутської міської ради, опублікованого у Facebook.

Упродовж декількох останніх днів централізоване постачання медичного кисню в лікарню відбувалось зі значними перебоями. Наразі ж медичного кисню майже не залишилось, що створює реальну загрозу життю і здоров’ю людей, - йдеться у зверненні.

У медичному закладі наразі 34 пацієнти потребують систематично кисневої підтримки, з них три людини під’єднані до апаратів ШВЛ.

Виконавчий комітет просить прем’єр-міністра Дениса Шмигаля та голову Хмельницької ОДА Сергія Гамалію забезпечити безперебійне постачання кисню до Славутської міської лікарні ім. Ф.М. Михайлова.

Читайте також


Контекст. Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що в Україні та в усьому світі почалася третя хвиля пандемії COVID-19.

У НАН України заявили, що весняна хвиля COVID-19 буде значно вища і стрімкіша, ніж осіння, та може стати національною катастрофою. За даними вчених, інтенсивне проведення щеплень могло б стати на заваді стрімкому розвитку епідемії в Україні.

У Харкові лікарні перевантажені через збільшення кількості хворих на коронавірус, а ліжок із підведеним киснем майже не залишилося.

В Ужгороді Закарпатської області у лікарнях не вистачає ліжок для пацієнтів з COVID-19, а хворих залишають лікуватися вдома. В регіоні щодня вмирає по 12 осіб і виявляють понад 500 нових випадків коронавірусної інфекції.

Читайте більше у нашому матеріалі: Минув рік з коронавірусом, але висновків не зробили: чому Україну чекає новий локдаун.