Ситуація критична і немає місць: на Закарпатті "ковідних" пацієнтів відправляють додому

Пацієнти перебувають вдома на кисневих концентраторах
Ситуація критична і немає місць: на Закарпатті "ковідних" пацієнтів відправляють додому
Швидка медична допомога, лікарі у захисних костюмах (фото: УНІАН)
13 Березня 2021, 22:11
читать на русском

В Ужгороді Закарпатської області у лікарнях не вистачає ліжок для пацієнтів з COVID-19, а хворих залишають лікуватися вдома.

Про це розповів лікар-інфекціоніст Віктор Петров в етері програми "Свобода слова Савіка Шустера".

За його словами, у лікарнях міста місць для хворих на коронавірус не вистачає, тому їх відправляють додому. На ранок 12 березня у місті було лише п'ять вільних ліжок для "ковідних" хворих.

Сьогодні мені не вдалося покласти в стаціонар пацієнтів, які вимагали госпіталізації. Зараз вони перебувають вдома на кисневих концентраторах. І, слава Богу, вдалося забезпечити хоча б цим необхідним обладнанням для того, щоб вони могли дихати, - сказав лікар.

Лікар зазначив, що хворі, яких залишили вдома, молоді люди. У лікарнях відділення інтенсивної терапії також зайняті й медична система не справляється.

Ми дуже сподіваємося, що зможемо залучити додаткові ресурси, щоб стабілізувати ситуацію, - зазначив медик.

Читайте також


Контекст. Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що в Україні та в усьому світі почалася третя хвиля пандемії COVID-19. Своєю чергою, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що медична система України готова до цього.

Як повідомили науковці, весняна хвиля COVID-19 буде значно вища і стрімкіша, ніж осіння, та може стати національною катастрофою.

У Закарпатській області не вистачає кисню в медичних закладах. У зв'язку зі стрімким зростанням захворюваності на COVID-19 в регіоні постійно збільшують кількість ліжок для "ковідних" хворих.

Читайте більше у нашому матеріалі: Минув рік з коронавірусом, але висновків не зробили: чому Україну чекає новий локдаун.

1