У Харкові лікарні перевантажені: вільних ліжок із підведеним киснем майже не залишилося

Зросла кількість тяжко хворих на коронавірус серед молодих людей
У Харкові лікарні перевантажені: вільних ліжок із підведеним киснем майже не залишилося
Хворий під киснем у лікарні в Харкові, лікарі (фото: Владимир Корсунов / Facebook)
15 Березня 2021, 10:11
читать на русском

У Харкові лікарні перевантажені через збільшення кількості хворих на коронавірус, а ліжок із підведеним киснем майже не залишилося.

Про це повідомив анестезіолог і консультант Харківської обласної інфекційної лікарні Володимир Корсунов у Facebook.

Лікарні завантажені вщент, кисневих місць майже не лишилося, реанімації повні по вуха, і хворі на неінвазійній вентиляції знову лежать, де є бодай хоч поточний кисень, - зазначив він.

Лікар повідомив, зросла кількість тяжко хворих на коронавірус серед молодих людей. За його словами, на сьогодні в реанімації ОКІЛ перебуває троє пацієнтів віком від 31 до 39 років, в ОДІКЛ - на інвазійній ШВЛ дитина 11 років та на неінвазійній - 17 років.

Читайте також

Корсунов вважає, що нова хвиля COVID-19 може бути значно потужніша за попередні, адже кампанію з вакцинації від коронавірусу провалили.

Замість вакцинації найбільш вразливих мешканців, щеплять всіх без розбору, навіть тих, хто має антитіла. Тож уперед до нової медичної катастрофи, - написав він.

Хворий під киснем у лікарні в Харкові

Хворий під киснем у лікарні в Харкові (фото: Владимир Корсунов / Facebook)

Він зазначив, що у Харкові 13 березня помер завідувач відділення обласної інфекційної лікарні Дмитро Пеньков від ускладнень, що викликані коронавірусом.


Контекст. Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що в Україні та в усьому світі почалася третя хвиля пандемії COVID-19.

У НАН України заявили, що весняна хвиля COVID-19 буде значно вища і стрімкіша, ніж осіння, та може стати національною катастрофою. За даними вчених, інтенсивне проведення щеплень могло б стати на заваді стрімкому розвитку епідемії в Україні.

Читайте більше у нашому матеріалі: Минув рік з коронавірусом, але висновків не зробили: чому Україну чекає новий локдаун.