МОЗ оновило карантинний список країн

Вже 38 країн перебувають у "червоній" зоні через поширення коронавірусу
МОЗ оновило карантинний список країн
Фото: МОЗ
24 Жовтня 2020, 07:50
читать на русском

Міністерство охорони здоров'я України опублікувало оновлений перелік країн "зеленої" та "червоної" зон за рівнем поширення коронавірусної інфекції COVID-19.

На своєму сайті МОЗ навів дані стосовно 194 держав, які є членами Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Перелік країн зеленої та червоної зон за рівнем поширення коронавірусу

Перелік країн зеленої та червоної зон за рівнем поширення коронавірусу Фото: МОЗ

Нагадаємо, 22 жовтня стало відомо, що в італійському регіоні Ломбардії вирішили ввести нічну комендантську годину. Таке рішення ухвалили через стрімке збільшенням в більш ніж два рази кількості випадків інфікування коронавірусом.

Читайте також

Кількома днями раніше уряд Уельсу (країна у складі Великої Британії) ухвалив рішення повернути жорсткий локдаун. Майже всі підприємства будуть закриті, а людям необхідно буде залишатися вдома.

Так, у британському регіоні будуть закриті другорядні підприємства роздрібної торгівлі, відпочинку та готельного бізнесу, ресторанів і барів.

Громадські центри та бібліотеки будуть закриті. Однак буде дозволено проведення весіль і похоронів.

Жителям рекомендують працювати вдома, за винятком працівників критично важливих сфер. Всі зустрічі в приміщеннях і на відкритому повітрі з людьми, з якими не проживають, заборонені.

Тим часом, президент України Володимир Зеленський повідомив, що попри 6-7 тисяч хворих на COVID-19 кожної доби, суворого карантину в Україні запроваджувати не планують.