МОЗ оновило розподіл на карантинні зони: "червоними" залишаються 11 регіонів

Найнижчий показник госпіталізацій у Херсонській області, яка у "жовтій" зоні
Головне
МОЗ оновило розподіл на карантинні зони: "червоними" залишаються 11 регіонів
Карантин, локдаун в Україні (фото: УНІАН)
31 Березня 2021, 11:53
читать на русском

Міністерство охорони здоров'я 31 березня оновило список карантинних зон в Україні. "Червоними" так і залишаються 11 регіонів, "помаранчевими" - 13 та одна область входить до "жовтої" зони карантину.

Про це свідчать дані МОЗ.

До "червоної" зони карантину входять м. Київ, Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Київська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Чернівецька та Чернігівська області.

"Помаранчевими" залишаються Вінницька, Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Кіровоградська, Луганська, Полтавська, Рівненська, Тернопільська, Харківська, Хмельницька та Черкаська області.

Єдиним регіоном "жовтої" зони є Херсонська область, де один з найнижчих показників госпіталізацій - 43,3, а завантаженість ліжок з киснем становить 17,3% при нормі - 65%.

Читайте також

Показник рівня госпіталізації при нормі 60 на 100 тисяч населення перевищено у місті Київ (106,8), Вінницькій (116,2), Житомирській (115,6), Миколаївській (107,4) областях.


Контекст. У Національній академії наук спрогнозували розвиток третьої хвилі коронавірусу в Україні та число летальних випадків. Науковці зокрема констатували, що третя хвиля в Україні розвивається аналогічно до більшості країн Європи.

Прогнозують, що кількість нових випадків коронавірусу на 30 березня сягне 16858 хворих за добу, а на 6 квітня – 19759 хворих на добу.

1