МОЗ планує посилити карантин в Україні

МОЗ рекомендує закладам ввести час для обслуговування літніх людей
Важливо
МОЗ планує посилити карантин в Україні
коронавірус (фото: pexels)
5 Листопада 2020, 10:28
читать на русском

Міністерство охорони здоров'я запропонувало Кабінету міністрів ввести нові обмеження в Україні через зростання захворюваності COVID-19.

Про це заявив на брифінгу головний санітарний лікар Віктор Ляшко (досьє Віктора Ляшка).

Ми хочемо запропонувати уряду встановити додаткові карантинні обмеження на території України. Вони будуть стосуватися обмеження діяльності зон харчування, дитячих кімнат і розважальних зон в торгово-розважальних центрах, — сказав він.

За його словами, МОЗ хоче, щоб в торгових центрах працювали лише магазини, щоб люди могли купити собі речі і це не впливало на економіку країни.

Читайте також

Також уряд повинен заборонити проведення всіх масових культурних заходів, обмежити діяльність спортивних залів, басейнів.

Заборонити діяльність суб'єктів господарювання, які не дотримуються протиепідеміологічних норм, що прописані в постанові. Це дозволить органам контролю застосовувати заходи адміністративного впливу і карати саме тих, хто порушує норми, а ті, хто дотримуються, щоб могли працювати, - розповів Ляшко.

МОЗ рекомендує закладам ввести час для обслуговування літніх людей - від 10 до 12 годин. Ляшко уточнив, що це рекомендація і вона не забороняє літнім людям відвідувати заклади і в інший час. За його словами, саме у людей віком 60+ найбільш тяжко протікає коронавірусна хвороба.

Також вводять додаткові обмеження для "червоної" зони.

Своєю чергою, міністр охорони здоров'я України Максим Степанов (досьє Максима Степанова) стверджує, що поки не планується призупиняти роботу громадського транспорту в країні. А ведення комендантської години можливо тільки після відповідного розпорядження президента і Ради національної безпеки України.

Для того, щоб ввести комендантську годину, потрібно вводити надзвичайний стан. Для цього — рішення РНБО, указ президента і голосування у Верховній Раді, — резюмував Степанов.

Нагадаємо, що сьогодні за минулу добу в Україні зафіксовано 9850 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 369, медпрацівників – 514).

1