МОЗ повідомило, коли варто не робити повторний тест на COVID-19

Тест на коронавірус може бути позитивним ще упродовж місяця
МОЗ повідомило, коли варто не робити повторний тест на COVID-19
Тестування на коронавірус (фото: Pexels)
8 Грудня 2020, 12:18
читать на русском

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив, що необов'язково робити повторний тест на COVID-19 у тому випадку, якщо пацієнт хворіє упродовж десяти днів від початку появи симптомів або отримання першого позитивного аналізу.

Про це він розповів в ефірі канал "Україна 24".

Степанов (досьє Максима Степанова) повідомив, що тест на коронавірус може бути позитивним ще упродовж місяця, оскільки в організмі залишаються частинки вірусу. За словами міністра, у цей період людина вже не заразна та не розносить коронавірусну інфекцію.

Якщо людина хворіє 10 днів від початку симптомів або позитивного тесту, і у неї протягом трьох днів поспіль немає жодних клінічних проявів, — ця людина одужала, їй закривають лікарняний, і другий тест не потрібно робити, - сказав очільник МОЗ.

Читайте також

Нагадаємо, що міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомляв, що в Україні можна не робити ПЛР-тест на коронавірус після самоізоляції. Але за умови, що у людини немає жодних симптомів.

За словами завідувача лабораторії імунореабілітології Інституту імунології та мікробіології ім. Мечникова Андрія Волянського, ПЛР-тестування на COVID-19 є важливим не стільки для постановки діагнозу, скільки для його зняття, оскільки 10% людей, котрі одужали, продовжують виділяти вірус за відсутності симптоматики.

1