МОЗ радить скоротити інтервал між двома дозами вакцини CoronaVac

Це пов'язано зі стрімким поширенням штаму коронавірусу SARS-CoV-2 "Дельта"
МОЗ радить скоротити інтервал між двома дозами вакцини CoronaVac
Вакцина від коронавірусу CoronaVac (фото: УНІАН)
13 Серпня 2021, 02:15
читать на русском
Міністерство охорони здоров’я рекомендує скоротити інтервал між першою та другою дозою вакцини CoronaVac від Sinovac Biotech до мінімального терміну – 14 днів.

Про це повідомляє пресслужба МОЗ.

У зв’язку зі стрімким поширенням штаму коронавірусу SARS-CoV-2 "Дельта", поступовим зростанням захворюваності в Україні та необхідністю якнайшвидше забезпечити захистом якомога більше українців, Міністерство охорони здоров’я рекомендує скоротити інтервал між першою та другою дозою вакцини CoronaVac, - йдеться у повідомленні.

За даними різних досліджень, після вакцинації двома дозами з інтервалом у 14 днів ефективність вакцини CoronaVac проти розвитку симптоматичної форми захворювання коливалась від 51% до 84%, ефективність проти госпіталізації сягала 100%.

Останнє дослідження 3-ї фази в Туреччині з інтервалом введення між дозами CoronaVac в 14 днів, опубліковане в липні 2021 року, виявило рівень сероконверсії, тобто вироблення антитіл, у 89,7%.

Нагадаємо, що вакцина CoronaVac від коронавірусу ефективна на 98% у запобіганні смерті та на 96% у запобіганні госпіталізації.

1