МОЗ: В Україні половина ліжок забезпечені киснем

Напружена ситуація із забезпеченням киснем є у 4 областях
МОЗ: В Україні половина ліжок забезпечені киснем
Лікарня, ліжко (фото: Unsplash)
26 Листопада 2020, 10:56
читать на русском
В Україні для лікування хворих на COVID-19 відведено 57 446 ліжок, з них 27 482 ліжка забезпечені киснем.

Про це на брифінгу сказав міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

На сьогоднішній день вже відведено під лікування хворих на COVID-19 57 446 ліжок, з яких забезпечено киснем 27 482 ліжка, вільних - 13 653. Це ті дані, які ми збираємо кожного дня з лікарень, відведених для лікування хворих на COVID-19, - сказав Степанов.

Він (досьє Степанова) додав що є напружена ситуація із забезпеченням киснем у Києві, Одеській, Черкаській та Сумській областях, утім, міністерство разом із місцевими органами влади намагається розв'язати це питання.

Степанов також відзначив, що іншою проблемою є поширення недостовірної інформації, яка, за його словами, викликає у громадян паніку, та відчуття незахищеності.

Читайте також

Нагадаємо, що раніше міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що в Україні можуть збільшити кількість ліжок для інфікованих коронавірусом до 90 тисяч.

Також він підкреслив, що  головною умовою введення в Україні повного локдауну чи жорсткого карантину буде колапс медичної системи. Як пояснив міністр, коли уряд говорить про посилення карантину, то він спирається на завантаженість медичної системи.

1