МОЗ змінив протокол лікування коронавірусу

До ліків для важких пацієнтів додали препарат "Тоцилізумаб"
Важливо
МОЗ змінив протокол лікування коронавірусу
Ліки (фото: Pexels)
10 Квітня 2021, 19:00
читать на русском

Міністерство охорони здоров’я затвердило зміни до протоколу лікування COVID-19.

Про це повідомили у пресслужбі Міністерства охорони здоров'я.

Як повідомила заступниця міністра охорони здоров’я Ірина Садов'як, зміни внесли на підставі результатів дослідження REMAP-CAP та RECOVERY, а також рекомендацій Міністерства охорони здоров'я і соціальних служб США та Національної служби здоров'я Великої Британії.

Для лікування пацієнтів із критичним перебігом хвороби додали препарат"Тоцилізумаб".

Також змінили режим дозування "Тоцилізумабу" для пацієнтів із тяжким та критичним перебігом COVID-19. Рекомендована доза препарату становить 8 мг/кг однократно (замість 2-х введень по 400 мг), - наголосила заступниця міністра.

Протоколом також передбачили, що у разі прогресування дихальної недостатності та лабораторних ознак запалення можуть бути розглянуті вищі дози системних кортикостероїдів відповідно до інструкції для медичного застосування.

Також оновили загальні рекомендації щодо антибактеріальної терапії інфекції та суперінфекції в пацієнтів із COVID-19.

Читайте також

У міністерстві нагадали, що особам з підозрою на коронавірус чи підтвердженим недугом з легким перебігом заборонено призначати антибіотики з профілактичною метою.

Пацієнтам із COVID-19 з середньо тяжким перебігом заборонено призначати антибіотики без обґрунтованої клінічної підозри або підтвердження наявності бактеріальної інфекції.

Як відомо, в Україні станом на 10 квітня 2021 року зафіксовано 17 463 нових випадки коронавірусної хвороби COVID-19.  Минулої доби до лікарень шпиталізували 4 709 осіб, померло 398 хворих, одужало – 10 722 людини.