Може втратити понад 250 млрд доларів: Маска підозрюють у створенні фінансової піраміди

Мільярдера звинуватили у шахрайстві заради підвищення вартості Dogecoin
Може втратити понад 250 млрд доларів: Маска підозрюють у створенні фінансової піраміди
Ілон Маск Фото: facebook.com/ElonMuskQuotes
18 Червня 2022, 18:14
читать на русском

Американського мільярдера Ілона Маска звинуватили у шахрайстві та подали проти нього судовий позов на 258 млрд доларів.

Як повідомляє Bloomberg, Маску та його компаніям Tesla Inc та Space Exploration Technologies Corp (SpaceX) пред'явлено судовий позов у зв'язку з просуванням ними криптовалюти Dogecoin.

Позивач Кіт Джонсон стверджує, що Маск та його компанії створили шахрайську схему для підняття вартості Doge, через що він втратив гроші через "криптопіраміду".

Відповідачі хибно стверджували, що криптовалюта Dogecoin є розумною інвестицією, хоча вона взагалі не має цінності, - йдеться у позові.

Позивач розраховує, що його позов стане класовим і що до нього приєднаються інші люди, які також втратили кошти на торгівлі Dogecoin з квітня 2019 року.

Джонсон вимагатиме у суді, аби окрім відшкодування збитків, Маску та його компаніям заборонили просувати Dogecoin.

Як відомо, Dogecoin - це жартівлива криптовалюта-мем, яка була випущена у 2014 році. Її називають улюбленою криптомонетою власника компаній Tesla і SpaceX Ілона Маска, оскільки він часто згадує Догікоїн у своїх твітах.  Якось, криптовалюта Dogecoin за добу здорожчала на 1000% після чергового твіту Маска. А у травні 2021 року мільярдер намагався пояснити, в чому суть цифрової монети, однак погодився, що "це розводка".

У жовтні Маск пояснив, чому він підтримує Dogecoin. Бізнесмен заявив, що вважає альткоїн "народною криптовалютою". Маск додав, що перед тим, як підтримати "мемну" криптовалюту, він поспілкувався з робітниками Tesla і SpaceX, багато хто з них виявився власником Dogecoin.

Нагадаємо, інвестори компанії Twitter подали на американського мільярдера Ілона Маска до суду через те, що той "маніпулював ринком та купив акції Twitter за штучно заниженою ціною".

Читайте також

1