Інвестори Twitter подали на Ілона Маска до суду

Ілон Маск купив акції Twitter за зниженою ціною
Інвестори Twitter подали на Ілона Маска до суду
Маск Ілон (фото: Вікіпедія)
27 Травня 2022, 15:05
читать на русском

Інвестори компанії Twitter подали на американського мільярдера Ілона Маска до суду через те, що той "маніпулював ринком та купив акції Twitter за штучно заниженою ціною".

Про це повідомили в Reuters.

Таким чином інвестори Twitter вважають, що Ілон Маск маніпулював ринком та зміг заощадити близько 156 млн доларів, адже не повідомив, що придбав понад 5% акції компанії до 14 березня. Маск купував акції після того, як заявив, що йому належить 9,2% компанії на початку квітня.

Також інвестори заявили, що компанія повинна була розслідувати поведінку Маска. Проте вони не вимагають від Twitter відшкодування завданого збитку.

Затримуючи розкриття інформації про свою частку в Twitter, Маск маніпулював ринком і купив акції Twitter за штучно заниженою ціною, - сказали акціонери.

Вони додали, що падіння акцій Tesla поставило Ілона Маска під "велику небезпеку" для придбання компанії, адже він заклав акції як заставу для забезпечення кредитів, необхідних для покупки Twitter.

Нагадаємо, Ілон Маск уклав угоду про купівлю компанії Twitter Inc за $44 мільярди, що передає контроль над однією з найбільших платформ соціальних медіа найбагатшій людині світу. Рада директорів соціальної мережі мікроблогів Twitter вже погодилася на пропозицію американського мільярдера Ілона Маска щодо придбання компанії за 44 мільярди доларів. 

Ілон Маск заявляв, що планує зробити Twitter платним. Зокрема "незначну" плату хочуть стягувати з комерційних і державних користувачів.

На початку травня 2022 року Маск призупинив угоду щодо покупки Twitter, поки чекає на результати підрахунку кількості фейкових та спамерських акаунтів. Після його заяви, акції Twitter обвалилися на 20%.

17 травня мільярдер публічно відмовився надати докази того, що кількості фейкових та спамерських акаунтів не перевищує 5% від загальної кількості користувачів.

Читайте також