Ілон Маск призупинив угоду щодо покупки Twitter: яка причина

Після цього акції Twitter обвалилися на 20%
Ілон Маск призупинив угоду щодо покупки Twitter: яка причина
Ілон Маск Фото: facebook.com/ElonMuskQuotes
13 Травня 2022, 15:30
читать на русском

Засновник Tesla і SpaceX Ілон Маск призупинив угоду щодо покупки Twitter, поки чекає на результати підрахунку кількості фейкових та спамерських акаунтів. Після його заяви, акції Twitter обвалилися на 20%.

Як повідомляє Bloomberg, американський мільярдер чекає результатів перевірки, чи справді фейкових акаунтів у соцмережі менше 5%.

Після цього оголошення акції Twitter на попередніх торгах впали на 20%. У той час як акції Tesla Inc. зросли приблизно 5%.

Зазначимо, що у звіті Twitter за перший квартал 2022 року йдеться про те, що в середньому фейкові або спам-акаунти складають менше ніж 5% активних користувачів. Ілон Маск зупинив угоду, щоб переконатися, що це справді так.

Як пише видання, однією з причин бажання Маска реформувати Twitter була боротьба з фейковими акаунтами. Раніше бізнесмен говорив, що хоче перемогти спам-ботів та автентифікувати всіх людей.

Також Маск хоче зробити платформу "оплотом свободи слова" та зняти бар'єри з модерації контенту.

Нагадаємо, що Ілон Маск планує зробити Twitter платним. Зокрема "незначну" плату хочуть стягувати з комерційних і державних користувачів.

Читайте також

1