Можливості медсистеми вичерпано, ліжок більше немає – Степанов про ситуацію з коронавірусом

Резерви ліжок з киснем в Україні вичерпані
Головне
Можливості медсистеми вичерпано, ліжок більше немає – Степанов про ситуацію з коронавірусом
Максим Степанов Фото: Фейсбук
6 Квітня 2021, 12:40
читать на русском

В Україні кількість ліжок з киснем для хворих на коронавірус досягла можливого максимуму, в той час, як кількість хворих і померлих надалі зростає.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час брифінгу.

Таким чином міністр (досьє Максима Степанова) фактично заявив про колапс української медсистеми.

У медзакладах перебуває понад 47 тис. хворих. Ми максимально збільшили кількість ліжок із киснем - до 67 тисяч. Це межа - збільшувати далі нікуди, адже інші хвороби не робили канікул, - сказав він.

При цьому Степанов заявив, що кількість хворих і померлих надалі зростає.

Статистика досить сумна. У динаміці, якщо проаналізувати кількість смертельних випадків, то за минулий тиждень ця цифра становила 2,455 осіб, що на 400 смертельних випадків більше, ніж попереднього тижня. Також зросла загальна кількість захворілих за тиждень і становить 103,497 тисячі випадків - сказав він.

За словами міністра, у "червоній" зоні карантинних обмежень перебувають 11 областей. Загальна завантаженість ліжок із киснем становить приблизно 58% і продовжує зростати. Найнапруженіша ситуація у Києві, Хмельницькій, Миколаївській, Житомирській областях.


Контекст. Раніше міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що в окремих регіонах ситуація з коронавірусом є "досить напруженою". Серед них Київ, Одеська, Миколаївська, Київська та Житомирська області.

1