Можуть хворіти без симптомів: лікарка розповіла про небезпеку вакцинованих людей

Захворювання у вакцинованих може проходити в легкій і навіть безсимптомній формі
Головне
Можуть хворіти без симптомів: лікарка розповіла про небезпеку вакцинованих людей
Коронавірус, карантин, люди в захисних масках Фото: УНІАН
23 Жовтня 2021, 14:21
читать на русском

У вакцинованих від коронавірусу людей хвороба може проявлятись без симптомів, при цьому вони також можуть заражати інших людей.

Про це розповіла член-кореспондент НАМН України, доктор медичних наук Вікторія Задорожна у коментарі "Апострофу".

Лікарка прокоментувала інформацію, яку оприлюднили у МОЗ, що в разі погіршення епідемічної ситуації в країні і введення жорстких карантинних заходів, вони не стосуватимуться вакцинованих людей.

Але, як вважає Задорожна, вакциновані теж можуть переносити хворобу та інфікувати оточуючих, тому такі заборони трохи не правильні. Люди, які отримали щеплення від коронавірусу, можуть хворіти безсимптомно, навіть не підозрюючи цього.

До того ж захворювання у них може проходити в легкій і навіть безсимптомній формі, чого можна навіть не помітити. Тому говорити, що такі обмеження забезпечують поліпшення епідемічної ситуації, ми не можемо. Але люди вже настільки втомилися від обмежень, що вони не можуть бути постійними. І в багатьох країнах світу йдуть саме таким шляхом, - зазначила вона.

Лікарка додала, що економіка дуже страждає від локдаунів та жорстких обмежень, як і люди. При цьому вакцинація від COVID-19 дуже важлива, особливо для людей, що перебувають в групі ризику.

Нагадаємо, що у Всесвітній організації охорони здоров'я офіційно дали визначення постковідного синдрому та розповіли, які симптоми його характеризують.

Читайте також