Реанімація перевантажена: у COVID-лікарні в Дніпрі бракує апаратів ШВЛ

Лікарня просить в обласної ради закупити 20 таких апаратів та ліки
Важливо
Реанімація перевантажена: у COVID-лікарні в Дніпрі бракує апаратів ШВЛ
Лікарня, лікар Фото: УНІАН
6 Жовтня 2021, 12:43
читать на русском

Реанімаційне відділення обласної лікарні імені Мечникова в Дніпрі перевантажене тяжкими хворими на коронавірус. При цьому не вистачає апаратів штучної вентиляції легень.

Про це повідомив медичний директор закладу Сергій Риженко, передає Радіо Свобода.

За його словами, медзаклад просить в обласної ради закупити 20 апаратів ШВЛ, а також допомогти із придбанням ліків та достроковим початком опалювання закладу.

Риженко наголосив, що до лікарні госпіталізують тяжких хворих на COVID-19 з усієї області. Вже зараз реанімація перевантажена, оскільки там лікують 25 тяжких пацієнтів, кілька із них – в критичному стані.

Загалом у медзакладі лікують 80 хворих на коронавірус. Часто люди хворіють цілими сім'ями.

Хворіють родинами. У нас перебуває три сім’ї, які хворіють у тяжкій формі. Одиниці тільки ті, що вакциновані. Решта, що захворіли, – не отримали своєчасно вакцину. Симптоми тяжкі. Страждають не тільки легені, а й нирки. Частину хворих доведеться переводити на діаліз, - розповів директор лікарні.

Нагадаємо, що у Міністерстві охорони здоров'я прогнозують, що пік коронавірусу в Україні буде з середини листопада до середини грудня. Найнапруженіша ситуація триватиме лише місяць.

Читайте більше у нашому матеріалі про завантаженість медичної системи через нову хвилю коронавірусу: Коронавірус атакує Україну: що відбувається в лікарнях у регіонах

Читайте також