Це буде піковий період: у МОЗ сказали, коли в Україні критично погіршиться COVID-ситуація

Кілька регіонів перейшли до "помаранчевої" зони карантину за показниками
Це буде піковий період: у МОЗ сказали, коли в Україні критично погіршиться COVID-ситуація
Карантин, українці під час пандемії коронавірусу фото: УНІАН
6 Жовтня 2021, 08:23
читать на русском

У Міністерстві охорони здоров'я прогнозують, що пік коронавірусу в Україні буде з середини листопада до середини грудня. Найнапруженіша ситуація триватиме лише місяць.

Про це повідомив головний санітарний лікар України Ігор Кузін в етері "Сніданку з 1+1".

Він наголосив, що у всіх регіонах швидко погіршується ситуація з COVID-19. При цьому кілька регіонів вже перейшли до "помаранчевої" зони карантину.

Ми в МОЗ очікуємо пікові навантаження на систему - від середини листопада до середини грудня цього року. Це буде піковий період, коли ми будемо мати максимальне навантаження на систему охорони здоров'я, - сказав санлікар.

Наразі в Україні діє адаптивний карантин, за якого діє система індикаторів. Тому більш жорсткі заходи впроваджують тоді, коли COVID-показники перевищують рекомендовані норми.

Нагадаємо, в Україні очікується пік захворюваності на коронавірус у кінці жовтня - початку листопада. А штам "Дельта" стає все більш небезпечним та агресивним.

Читайте більше у нашому матеріалі про завантаженість медичної системи через нову хвилю коронавірусу: Коронавірус атакує Україну: що відбувається в лікарнях у регіонах

Читайте також

1