Треба готуватись до всього: вчений спрогнозував різке погіршення COVID-ситуації в Україні

Варіант "Дельта" - більш агресивний і небезпечний
Важливо
Треба готуватись до всього: вчений спрогнозував різке погіршення COVID-ситуації в Україні
Коронавірус, карантин, люди в захисних масках Фото: УНІАН
4 Жовтня 2021, 10:13
читать на русском

В Україні очікується пік захворюваності на коронавірус у кінці жовтня - початку листопада. А штам "Дельта" стає все більш небезпечним та агресивним.

Про це заявив професор, доктор біологічних наук, академік НАН України та директор Інституту біохімії ім. Палладіна НАН України Сергій Комісаренко в інтерв'ю "Апострофу".

Враховуючи, що варіант "Дельта" - більш агресивний і небезпечний, то треба готуватися до всього. Ймовірно, вже в кінці жовтня-початку листопада у нас буде пік захворюваності. Потрібно вакцинуватися. Це єдине, що може допомогти, - сказав він.

За словами академіка, менш як 50% населення перехворіло на коронавірус в Україні. При цьому, на його думку, вакцинація дає сильніший імунітет, ніж перенесене захворювання.

У нас немає 50% людей з імунітетом. На жаль, це значно менший відсоток. Зрозуміло, що вони брали людей, які перехворіли ковідом, які мають певний імунітет, але вакцинація дає більш потужну імунну відповідь, ніж перенесене захворювання, - зазначив Комісаренко.

Нагадаємо, що у Чернівецькій області спостерігається найзагрозливіша ситуація з коронавірусом з-поміж інших областей. Там кількість зайнятих ліжок з хворими уже зрівнялася з рівнем піку попередньої хвилі.

Читайте більше у нашому матеріалі про завантаженість медичної системи через нову хвилю коронавірусу: Коронавірус атакує Україну: що відбувається в лікарнях у регіонах

Читайте також

1