Кількість нових хворих зросла на 40%: де найгірша COVID-ситуація в Україні

З кожним тижнем кількість хворих лише зростає
Кількість нових хворих зросла на 40%: де найгірша COVID-ситуація в Україні
Жінка у захисній масці, коронавірус, карантин Фото: УНІАН
29 Вересня 2021, 15:57
читать на русском

У Чернівецькій області спостерігається найзагрозливіша ситуація з коронавірусом з-поміж інших областей. Там кількість зайнятих ліжок з хворими уже зрівнялася з рівнем піку попередньої хвилі.

Про це йдеться у прогнозі розвитку епідемії COVID-19 в Україні, який представили вчені Національної академії наук України.

На Буковині кількість нових хворих та позитивних тестів за тиждень зросло на 40%. У порівнянні з попереднім тижнем жодного сповільнення не було. При цьому кількість нових госпіталізацій суттєво сповільнила зростання.

Крім того, у регіоні також максимальна кількість летальних випадків на 100 тис. населення.

За даними вчених, впродовж останніх двох тижнів суттєво зросла захворюваність на сході й на півдні країни. Так, після Чернівецької області за кількістю нових летальних випадків на 100 тис. населення - Луганська область.

Нагадаємо, що в Україні з кожним днем зростає захворюваність на коронавірус. В деяких областях країни перевищені епідеміологічні показники, які визначені в постанові Кабінету Міністрів України. Одні - близькі до "червоної" зону карантину, в інших -  повністю заповнені ліжкомісця для хворих.

Читайте більше у нашому матеріалі про завантаженість медичної системи через нову хвилю коронавірусу: Коронавірус атакує Україну: що відбувається в лікарнях у регіонах

Читайте також

1