МОЗ назвало симптоми, які є підставою для тестування на COVID-19

Необхідно одразу проконсультуватись з лікарем
МОЗ назвало симптоми, які є підставою для тестування на COVID-19
Коронавірус (фото: ВВС)
24 Листопада 2020, 14:30
читать на русском

Симптоми ГРВІ (гострої респіраторної вірусної інфекції) є підставою звернутися до лікаря первинної ланки та пройти тестування на COVID-19.

Про це розповів заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко у Facebook.

Ляшко (досьє Віктора Ляшка) зазначив, що при наявній потужності української лабораторної бази робити 50 тис. досліджень на добу.

Останнім часом ми фіксуємо зменшення кількості зразків до лабораторій, - сказав він.

Санлікар також наголосив, що Україні наразі знаходиться у червоному рівні поширення коронавірусної хвороби, тому ті, хто має симптоми ГРВІ повинні звертатись до лікаря.

Читайте також

Люди, які мають симптоми гострої респіраторної інфекції, а це раптовий початок захворювання, лихоманка понад 38 градусів, тривалий кашель, головний біль, біль в м'язах, втрата апетиту, нюху, смаку — це все підстави звернутися до свого лікаря та здати зразки на дослідження, - зазначив Ляшко.

За його словами, у разі відмови в проведенні тестування пацієнт може звернутися на гарячу лінію Контакт-центру МОЗ 0 800 60 20 19, оператори якого мають зафіксувати звернення.

Нагадаємо, що при появі симптомів COVID-19 необхідно залишатися вдома і звернутися до сімейного лікаря, а якщо декларації з лікарем "первинки" немає, то в НСЗУ або в контакт-центрі МОЗ скерують як його обрати.

1