Партію ліків від COVID-19 закупили та везуть в Україну - Ляшко

Препарат "Ремдесівір" закупило державне підприємство "Медичні закупівлі України"
Партію ліків від COVID-19 закупили та везуть в Україну - Ляшко
Ліки (фото: Pexels)
19 Жовтня 2020, 08:19
читать на русском

Головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко повідомив, що препарат "Ремдесівір", яким планували лікувати хворих на коронавірус, вже закупили, і партію везуть в Україну.

Про це в неділю, 18 жовтня, він повідомив в інтерв'ю Радіо Свобода.

Він закуплений державним підприємством "Медичні закупівлі України". І зараз він транспортується на територію України, тому найближчим часом з’явиться, – сказав головний санітарний лікар в ефірі.

За словами Ляшка (досьє Віктора Ляшка), це препарат, який перший показав, що під час його застосування зменшується тривалість перебування людини на стаціонарному лікуванні, зменшується кількість летальних випадків.

Читайте також

Нагадаємо, що Україна отримає вакцину від коронавірусу для 20% населення безкоштовно або за зниженою ціною, в рамках ініціативи COVAX. Ляшко зазначив, що Україна входить в перелік країн, які отримають вакцину безкоштовно або за зниженою ціною.

92 країнам вакцина буде надана безкоштовно, або нижче ринкової ціни. Україна також потрапила в цей перелік, - сказав Ляшко.

Зі свого боку країна повинна забезпечити прийняття продукту, холодовий ланцюг, розвезення до кожного кабінету щеплення і вакцинальні сесії. Заступник Міністра охорони здоров'я також додав, що вакцина буде доставлятися декількома траншами. Перший – зможе покрити 3% населення.

1