Вірусолог розповіла, чи варто очікувати на локдаун в Україні

Країна живе і працює в нормальному режимі
Ексклюзив
Вірусолог розповіла, чи варто очікувати на локдаун в Україні
Пасажири в міському транспорті, карантин в Україні під час коронавірусу фото: УНІАН
16 Вересня 2021, 04:05
читать на русском

Після двох потужних хвиль коронавірусу у більше ніж 60% населення України сформувався імунітет. Тому до локдауну цього року не дійде.

Про це в інтерв'ю Парламент.UA розповіла Алла Мироненко, вірусолог, доктор медичних наук, завідувачка відділу респіраторних та інших вірусних інфекцій Інституту епідеміології та інфекційних хвороб імені Л. В. Громашевського НАМН України.

За її словами, після двох попередніх потужних хвиль коронавірусу більше ніж у 60% населення України сформувався імунітет. І такого колапсу, який ми спостерігали у березні-квітні, бути не повинно.

Щодо локдауну – думаю, до нього не дійде. Наприклад, в тій же Німеччину, де мешкає 84 мільйони осіб, кожного дня фіксують 10-11 тисяч інфікованих. Якщо цю цифру перераховувати на кількість населення, що проживає в Україні, отримаємо приблизно 5 тисяч хворих на день. І там особливо ніхто цим не переймається, країна живе і працює в нормальному режимі, - сказала Мироненко.

Нагадаємо, через тиждень в Україні буде введена нова карантинна зона - жовта. У нашому матеріалі: "Жовта зона карантину: до чого слід готуватися українцям" ви зможете дізнатися, на які обмежень чекати та до яких змін готуватися.

Читайте також

1