МВС: через блокування телеканалів можливі силові провокації

У МВС попередили, що реагуватимуть на масові безлади
МВС: через блокування телеканалів можливі силові провокації
Поліція на Майдані фото: нацполіція
4 Лютого 2021, 11:58
читать на русском

У Міністерстві внутрішніх справ України стверджують, що отримали інформації щодо можливих силових протистоянь в Україні через рішення влади про блокування трьох українських телеканалів.

Радник міністра Зорян Шкіряк повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці, що окремі сили в Україні намагаються дестабілізувати ситуацію та розпалюють ворожнечу.

Нам надходить оперативна інформація щодо можливих спроб дестабілізації ситуації, шляхом здійснення силових провокацій, а також розпалювання ворожнечі та громадянського протистояння з боку зовнішніх та внутрішніх деструктивних сил, - повідомив радник міністра.

Шкіряк наголосив, що МВС застерігає ймовірних ініціаторів та організаторів подібних злочинних сценаріїв, наголошуючи на невідворотності покарання у разі здійснення злочинів проти держави.

Читайте також

У разі спроб здійснення будь-яких злочинних та провокативних дій, закликів до порушення територіальної цілісності, масових безладів, а також провокування силових і насильницьких дій, що суперечать Законам України -
Підрозділи Національної поліції України та Національна гвардія України будуть діяти жортско і адекватно.
Виключно в рамках своїх повноважень, - наголосив він.


У МВС переконують, що не дадуть жодних шансів "проросійським ворожим силам розколоти українське суспільство".

Нагадаємо, другого лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про застосування санкцій проти народного депутата Тараса Козака та проти низки телеканалів Віктора Медведчука.

Депутат від партії Медведчука Вадим Рабинович заявив, що у зв'язку з закриттям телеканалів ОПЗЖ ініціює процедуру імпічменту президента Зеленського.

Також партія "Опозиційний блок  - За життя" почала звозити до столиці своїх прихильників для проведення масових протестів.

1