МЗС анулює дипломатичні паспорти 225 нардепів - ЗМІ

Президент обурений закордонними вояжами депутатів
Головне
МЗС анулює дипломатичні паспорти 225 нардепів - ЗМІ
Закордонний паспорт громадянина України (фото: УНІАН)
6 Серпня 2022, 13:06
читать на русском

Міністерство закордонних справ анулює дипломатичні паспорти 225 народних депутатів.

Про це повідомляє телеграм-канал видання "Укрправда".

Найближчим часом депутатам, які не поздавали дипломатичні паспорти після офіційних відряджень, можуть їх анулювати. Кажуть, Зеленський злиться, що депутати без діла катаються по закордонах у час війни, - зазначається у повідомленні.

Згодом в УП додали, що рішення таки ухвалили - анульовано дипломатичні паспорти 225 народних обранців:

Першим це рішення МЗС прокоментував народний депутат з фракції "Європейська Солідарність" Олексій Гончаренко.

З подивом прочитав: МЗС анулював мій дипломатичний паспорт. І побачив, як розганяють цю новину. Великий і мудрий вождь Зеленський незадоволений, що погані депутати літають кудись. І тому Володимир Олександрович змусив МЗС покінчити з цим жахіттям.

Депутат зазначає, що у всіх своїх закордонних поїздках він користується закордонним паспортом, а не дипломатичним.

Будь-який народний депутат може виїхати - користуючись закордонним паспортом. По суті, це просто піар Зеленського. Нічого цей указ не змінить. Всі ті, хто їздив на відпочинок - будуть і далі собі їхати на відпочинок... Якщо коротко: Володимир Олександрович вирішив знову погратись у Лукашенко. Така х*я в Україні не проходить, не проходила і не пройде. Закінчуймо всі ці історії та нумо зосереджуватись на перемозі у війні. Це важливо. А все інше потім, - додав Гончаренко.

Нагадаємо, у Верховній Раді зареєстровано проєкт закону про внесення змін до деяких законів України щодо використання народним депутатом України дипломатичного паспорта №7383. У цьому документі пропонується полегшити процес виїзду нардепів за кордон під час війни.

1